Info nybörjare


Förfrågningar kring nybörjarkurs har funnits sedan förra året men vi har inte kunnat ge klartecken för detta utifrån gällande bestämmelser. En nybörjarkurs innebär dock nära kontakt mellan instruktör och skytt för att uppnå kvalitet i utbildningen. Klubbens föreningsinstruktör är heller inte fullvaccinerad med fullgott skydd förrän den 5 augusti.

Med anledning av rådande fortsatta bestämmelser kring smittspridning och på det sätt en nybörjarkurs bedrivs så har klubbstyrelsen beslutat att inte genomföra något nybörjarskytte under 2021. Istället startar en nybörjarkurs under 4 veckor, med max 10 deltagare, lördagen den 2 april 2022 kl. 12.00 med 3 utbildningstillfällen varje vecka: måndag och torsdag kväll kl. 17.30 samt lördag kl. 12.00.

Under 2021 kommer vi från och med söndagen den 8 augusti erbjuda möjlighet till "prova-på-skytte" för att veta om man vill anmäla sig till nybörjarskyttet i april 2022. Vid kursstart, i april 2022, ska utdrag ur polisens belastningsregister i slutet kuvert medtas och uppvisas för att deltagande i kursen ska kunna påbörjas. Inga undantag medges. Beställ utdrag i god tid.

De som anmält intresse för nybörjarkurs kommer att kontaktas och erbjudas "prova-på-skytte" i år. De som ännu inte anmält intresse kan kan göra så på 0732-55 66 25, för bokning av tid. "Prova-på-skytte" genomförs med en person i taget alternativt med flera personer om de är från samma hushåll/familj. Kostnad för "prova-på-skyttet" är 100 kr per person, för lån av vapen, ammunition, målmateriel etc. I samband med "prova-på-skyttet" presenteras klubben och verksamheten.


Välkomna!

Carsten Flensburg

ordförande